Columbuslaan, Utrecht

Kanaleneiland een wijk in Utrecht waar wij al een aantal jaren actief zijn. Na de Alexander de Grotelaan zijn de complexen aan de Columbuslaan gestart. Er is bij het groot onderhoud extra aandacht besteed aan de uitstraling van de gebouwen. Als je ziet hoe het was en hoe het nu is, is dat een wereld van verschil. En het mooie is dat dat op de hele buurt afstraalt. Bewoners zijn trotser op hun wijk en woning en houden het daardoor netter. Na deze gebouwen gaan we dus ook met vol enthousiasme door met de volgende complexen in deze buurt. Wij worden letterlijk door bewoners gevraagd wanneer zij eindelijk aan de beurt zijn. Want eerlijk is eerlijk: de bewoners hebben lang moeten wachten, maar nu wordt het dan ook heel mooi!”

Deze flat is grondig aangepakt, zowel van buiten als van binnen.
Zo zijn de voor- en achtergevelkozijnen volledig vervangen en voorzien van HR++-glas.
De balkons aan beide kanten van het gebouw zijn gerenoveerd. Op de
voor- en achtergevel is een isolerend Sto-pakket aangebracht met daarop
een goudkleurige sierpleisterlaag en de kopgevels zijn allemaal
geïsoleerd. De portieken zijn gerenoveerd, beton- en houtrot
is hersteld en alles is opnieuw geschilderd. In alle woningen zijn de badkamers keukens en toiletten vervangen. Ook zijn er mechanische ventilaties en thermostaten aangebracht.

Tijdens deze ingrijpende werkzaamheden verblijven de bewoners in een logeerwoning. Wij maken hiervoor de planning, en en begeleiden de bewoners gedurende het in en uit huizen. Wij bezoeken de bewoners en op basis van de informatie uit dat gesprek maken we de planning voor de logeerwoningen. De bewoners worden door ons geïnformeerd, en we reiken de sleutels uit. Gedurende dit proces helpen wij bij (hulp) vragen. Wanneer de werkzaamheden in de woningen klaar zijn bezoeken we de logeerwoning en nemen de sleutels in.