Eén telefoontje

Het begon met één telefoontje. Of ik een rolmaat kon kopen en de volgende dag naar Gouda kon komen. De rest zou me daar wel uitgelegd worden.

Ik kwam vanuit de levensmiddelen. Maar door omstandigheden eruit verdaagd en wat lopen dwalen. Totdat ik in 2002 mijn baan heb opgezegd en als zelfstandige ben gestart. Totdat na een paar maanden dat ene telefoontje kwam. Daarvoor had ik amper van sociale huurwoningen gehoord. Maar dat veranderde snel.

2002

Start inventarisatie hoeveelheden

Mijn eerste opdracht was een renovatieproject in Gouda. Van 87 eengezinswoningen bepaalde ik nauwkeurig de hoeveelheden van alle onderdelen in de gevel. Metselwerk, kozijnen, schilderwerk, goten en vele andere onderdelen. Gelukkig was het een opdrachtgever die de tijd nam om uit te leggen wat stopverf is, en enkel glas, en kit, en neggematen, en rollagen. Ik rapporteerden per gevel, per blok en op complexniveau.

  • Met dank aan de Van Ieperen Groep.
  • Inmeten van hoeveelheden voor aanbestedingen en begrotingen.
  • Aanleveren van betrouwbare hoeveelheden, tot op de millimeter.
2011

Naamswijziging: Hakvoort Mens en Gebouw bv

Vanwege de verbreding van de werkzaamheden hebben we onze naam aangepast. Meer en meer kwamen we met de bewoners van onze opdrachtgever in aanraking. Naast het inmeten namen de opdrachten met een sociaal karakter toe. Gewoon klanten die ons klusjes met bewoners gaven. En ook klanten die ons hielpen om over de drempel te stappen. Een mooie tijd geweest. Veel gedaan toen bijvoorbeeld in Overvecht. Door deze naamsverandering hebben we dat willen verankeren in ons bedrijf.

2021

Oprichting Estafet bv

De afgelopen jaren zien we de zorg achter de voordeur toenemen. Met Estafet willen we daar wat aan gaan doen. Alleen woningen isoleren is niet zo moeilijk, maar om de bewoners beter achter te laten is wel ingewikkeld. Wij gaan ons daarvoor inzetten. Daarmee gaan we weer een stap verder en bijten we ons vast in maatschappelijke vraagstukken in de sociale huursector

.

2003

Oprichting Hakvoort Meten bv

Alleen door te starten kan iets groeien. Dat is wat we hebben geleerd. De aanschaf van één enkele rolmaat is de opmaat geweest voor een enthousiaste ontwikkeling van een bijzondere dienstverlening. Omdat het serieuze proporties aan ging nemen hebben we Hakvoort Meten bv opgericht; gespecialiseerd in het inmeten van gebouwen.

  • Prachtige projecten ingemeten, bijvoorbeeld Entrepotdok in Amsterdam.
  • Het hoogste pand was Blaak 555 te Rotterdam, schittert uitzicht en heel veel glas.
  • Het laagste werk was in de kruipruimten funderingen vrij graven en inmeten in IJsselstein, ten bate van nieuwe uitbouwen.
2013

Oprichting Meetmij bv

De aanbestedingsmarkt verandert waardoor ons inmeetwerk verandert. De energietransitie is in opkomst en energielabels worden voor weinig geld aangeboden. We certificeren ons in vroeg stadium en leiden personeel op. Dit is een mooi moment om er een specialisme van te maken. Meetmij wordt hiervoor opgericht. We splitsen de sociale en bouwkundige werkzaamheden.

2021 Oprichting Buurtkwartier Bedrijven bv

Ik hou van vierkantjes. Alles compact en overzichtelijk. Daarom drie bedrijven met elk een specialisatie. Met de oprichting van Buurtkwartier Bedrijven bv heb ik er een groepje van gemaakt. Een groepje met heel veel passie voor de volkshuisvesting. Soms met synergie, maar vaak nog niet. Daar gaan we wat aan doen. Vandaar deze stap. Er is zó heel veel werk te verzetten!