Menu
Over Hakvoort

Over Hakvoort Mens en Gebouw

Hakvoort Mens en Gebouw creëert vertrouwen bij bewoners tijdens onderhoudsprojecten. Dat leidt tot sociaal en financieel rendement: bewoners zijn tevredener en u renoveert zonder vertraging. U ziet dat terug in een hoge bewonerstevredenheid en kosten die binnen de marges van het project blijven.

Historie

In 2002 gingen we van start met ons eerste project: de renovatie van eengezinswoningen in Gouda. Onze taak was het inmeten van de woningen en het bepalen van de hoeveelheden metselwerk, kozijnen, schilderwerk en goten. 


Meer historie »

 

Filosofie

Hakvoort Mens en Gebouw weet dat maar één ding het verschil maakt. Aandacht. Oprechte aandacht voor de bewoner. Aandacht als professioneel instrument om een positieve houding te bewerkstelligen en te motiveren tot het gewenste gedrag.

Meer filosofie »
 

Corporate

Hakvoort Mens en Gebouw ondersteunt corporaties en aannemers bij complex(e) veranderingen. Als een flexibele schil zijn wij voor korte of langere duur in te zetten naast of ter vervanging van uw eigen consulenten.Meer corporate »

 
 
 
Ons team

Ons team

Het team van Hakvoort bestaat uit een prachtige mix van capaciteiten. We zijn terdege sociaal onderlegt. Een onderlegger veelal verkregen door werkervaring. Maar het unieke aan ons team is dat we precies weten tot hoever we de sociale aspecten kunnen inzetten. Niet ten koste van alles.

En dat komt door onze bouwkundige onderlegger. Want wat hebben we de afgelopen jaren veel projecten onderhanden gehad. Wat hebben we veel gezien en geleerd. Het gaat om de juiste balans. De balans tussen de kaders van de uitvoering en de wensen van de bewoners. En dat is nou precies waarin onze teamleden in uitblinken.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

   
Column

Column

“Op mijn kantoor heb ik drie boeken prominent in het zicht. Drie boeken van Brand Overeem met verhalen van unieke mensen uit de vorige eeuw. Hierin wordt hun wonen en werken op de vaak schrale Veluwse grond uitgebreid uit de doeken gedaan.”

 

Wisselende tonelen

Op mijn kantoor heb ik drie boeken prominent in het zicht. Drie boeken van Brand Overeem met verhalen van unieke mensen uit de vorige eeuw. Hierin wordt hun wonen en werken op de vaak schrale Veluwse grond uitgebreid uit de doeken gedaan. Hun eenvoud, hun armoede en hun afhankelijkheid van de natuur spelen een belangrijke rol. Unieke mensen die leefden zonder luxe en verspilling, veelal zelfvoorzienend op hun eigen stukje grond. Eenzaamheid was hun niet vreemd.

Anno nu worden ook wij geconfronteerd met de Everts en Giesen uit deze tijd. We ontmoeten ze in de complexen waaraan we werkzaam zijn. Ze zitten alleen achter hun HR++ en kijken naar de wereld die aan hen voorbij trekt. Het zijn de complexen waar het rond de middag nog ruikt naar gestoofde sukadelapjes met snijbonen. En af en toe ontstaat er zomaar een praatje. De ene keer aan de deur met een oud-Indiëganger. Dan een gesprekje op een bank met een gepensioneerde NS-medewerker. Veertig lange dienstjaren, en nu rondkomen van netto 400 euro per maand. Of die mevrouw in de Rotterdamse wijk Spangen. Toen zij er ging wonen met haar man was het een statige wijk. Haar gezin is hier opgegroeid. Nu is haar man overleden en zijn de kinderen het huis uit.

Alleen overgebleven. De poepluiers van vijfhoog liggen onder haar balkonnetje. Haar buren kent ze niet. Eenzaamheid en armoede zijn ook 2015 niet vreemd.

Met een schuin, nostalgisch oog op de boekenkast, snel ik ’s morgens de koppen van een Financieel Dagblad: De miljarden vliegen om de oren. Met treinladingen vol verliezen we onze euro’s en banen. En dan denk ik bij mezelf: “Wat zou Evert hier van vinden?” Of Gies Prophitius? Of Gerrit van Baren, een oude Harderwijkse ondernemer. Misschien was hij toen zijn tijd al ver vooruit als hij zegt (na een aantal biertjes): “Ik kan wel huilen als ik aan de wereld denk.”

De tegenstellingen zijn enorm. En feitelijk gerealiseerd in een kort tijdsbestek van enige tientallen jaren. En de veranderingen blijven maar doorgaan. Het is dagelijks niet meer bij te houden. Maar in al dit geweld om ons heen, is er toch een onveranderlijkheid. Ik hou erg van de psalmen. En in dit geval vooral die twee zinnen uit psalm 119: "Deez’ aard’ is hecht door Uwe hand bereid; Haar stand blijft vast, al wiss’len haar tonelen." Gelukkig maar zo.

Klaas Jelle Hakvoort

 
 

contact

Adresgegevens
Hakvoort Mens en Gebouw
Da Vincilaan 5
6716 WC Ede

Telefoon: 085-0802760
E-mail: info@mensengebouw.nl

 
 
 
 
Volg Mens en Gebouw